Barion Pixel

Miért ne hagyjuk ki a jegyesfotózást?

Emlékszem mennyire örültem a lánykérésnek és mekkora lelkesedéssel vetettem bele magam az esküvő szervezésébe aminek most már lassan öt éve. Rengeteg cikket, honlapot és esküvős magazint olvastam el a legkülönbözőbb témákban a helyszín- és stílusválasztástól kezdve a ruhákon és frizurán át az eskővő előtti fogfehérítésig és relaxáló masszázsig. Az eslő hónapok lelkesedése után, amikor el kellett kezdenünk eldönteni a legalapvetőbb dolgokat: dátum, helyszín (terem-cateringgel vagy étterem vagy hotel szállással vagy vintge stílusú pajta vidéken), templom és/vagy polgári, tudtam, hogy a rengeteg szolgáltató között nagyon nehéz lesz megtalálnunk a számunkra legmegfelelőbbet. Nem azért mert extra igényeink lettek volna, henem mert a túl sok legetőség közül nagyon nehéz volt megtalálni azt, ami tetszett is és a költségvetésbe is belefért.

Ám ez még csak a kezdet volt. Az ördög a részletekben rejlik. Szokták mondani. Ezzel abszolút egyetértek. Minél inkább kezdtem beleásni magam a részletekbe, annál inkább úgy éreztem, hogy ez az egész csak a pénzről és a lenyúlásról szól és egyre jobban aggódtam, hogy nem lesz elég a keretünk, ahelyett, hogy izgatottan készülődtünk volna. Szerintem emiatt a stressz miatt változik át nagyon sok Menyasszony igazi menyaszörnnyé, mert elvesznek a részletekben és a jegyesség izgalmas, boldog, várakozással teli időszakát nem tudják igazán megélni. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, időnként le kell lassítani, szünetet tartani a szervezésben és hagyni, hogy a jegyeség öröme és az esküvőre való készülődés izgalma újra átjárjon. Erre kiváló alkalom a relaxáló masszázson túl a jegyesfotózás, hiszen itt a Menyasszony és a Vőlegény közösen töltenek el pár órát vagy akár egy egész napot is.Távol a város zajától egy csöndes kis parkban, az erdőszélen, a mezőn vagy a Dunaparton könnyű visszatalálni a jegyesség igazi állapotához, egymáshoz, a szerelemhez. Spontán, a pillanatot megélve készülnek a legjobb fotók és felvételek, amiket később öröm visszanézni. A jegyesfotózáson és videózáson készült felvételekből és gyerekkori képekből készült vicces ugyanakkor megható kisfilm/videoporáma pedig igazi fénypontja lehet a vacsorának/lagzinak, amit szintén nem érdemes kihagyni, hiszen ezt is később bármikor vissza lehet nézni.

Sokan nem szeretik a beállított pózokat, mert nem mindig tudnak velük azonosulni és kellemetlenül élik meg a fotózást ezért inkább nem fotózkodnak vagy csak egyszerűen nem tartják fontosnak. Nekünk sem volt annak ideján jegyesfotózásunk, mert nem gondoltam fontosnak. Most, lassan 5 év és egy közös baba után már bánom, hogy ha nagyobb lesz, csak az esküvői albumot tudom neki megmutatni, de a jegyesfotókat nem. Kívánom minden jegyespárnak, hogy éljék meg boldogan és izgatottam a jegyesség minden pillanatát, ugyanakkor ne hagyják ki a jegyesfotózást, hogy a képeket visszanézve mindig örömmel tudjanak visszagondolni erre a boldog időszakra.

Megnézem a jegyesfotós csomagot –>

Legfrissebb bejegyzések