Barion Pixel

Karácsonyi családi fotózás - nyűg vagy örök emlék?

Sok család életében a karácsonyi fotózás szinte kötelező, hiszen az előhívott képeket a Nagyszülők epekedve várják minden évben.

Ugyanakkor egy Anyának ez nem csupán móka és kacagás. Ha még nincs bejáratott fotósa a családnak, akkor keresni is kell, időpontot foglalni, majd, ami a legnehezebb, ráncba kell szednie a családját, 1, 2, 3 vagy több gyerkőcöt is, a kúszó-mászótól a duzzogó kamaszig, Apára is kell egy szép inget adni és nem utolsó sorban Anyának is el kell készülni. Frizura, smink, csak hogy a legalapvetőbbeket említsem. Oda kell érni az időpontra, remélve, hogy valamelyik gyerek nem eszi vagy bukja le a szép ruháját út közben és aztán persze a fotózáson legyen mindenkinek jó kedve és mosolyogjon a fotósra.

Ez így kicsit stresszesen hangzik, néha lehet, hogy az is, de kedves Szülők, ne féljetek, nem kell ezt túlgondolni. Persze, a szép ruha fontos, meg a smink, de 5 perc késés nem éri meg az idegeskedést és a photoshop eltűnteti a foltokat is. A gyerekek a jutalom csokiért cserébe pedig még nevetni is hajlandók, Így végül mindenki elégedett. Anya megnyugszik, hogy legközelebb 1 év múlva kell csak jönni fotózkodni, a gyerekek örülnek a csokinak, a Nagyszülők pedig megkapják a képeket.

A képek persze nem csak a Nagyszülők kedvéért készülnek.

Amióta kislányunk megszületett teljesen megváltozott a véleményem a fotózásról, a fotókról és azok jelentőségéről. Régebben utáltam fotózkodni. kamaszkoromban, direkt elbújtunk ha előkerült egy kamera, de ahogy öregszik az ember rájön, hogy vannak olzan pillanatok, amiket meg kell örökíteni, hogy később nosztalgiázva fel tudjuk őket idézni. Ilyen a jegyesség, az esküvő, a babavárás és aztán a gyermekünk minden emlékezetes mozdulata. Olyan gyorsan nőnek, hogy fel sem fogjuk. Ezért legalább évente egyszer érdemes venni a fáradságot és elmenni egy fotózásra, hogy évekkel később visszanézve ezeket a gyönyörű fotókat öröm és büszkeség töltsön el minket szülőket. A gyermekeink pedig lelkesen fogják nézegetni kiskori képeiket.

Ha ezt kihagyjuk, felejthetetlen élményekről és pillanatokról maradunk le, és ha néha előveszünk egy pár régebbi képet, nyafoghatunk, hogy „te jó ég, hogy áll ahajam!” vagy éppen „nem sminkeltem, magamra sem ismerek” „Én fotóztam nem vagyok a képen.” és még sorolhatnám.

Ne csak a Nagyszülők, hanem saját magunk, saját családunk kedvéért is érdemes rászánni az időt a fotózásra mert ha kihagyjuk, nem tudjuk azt később pótolni!

Megnézem a családi fotós csomagokat –>

Képek az idei fotózásokból:

Legfrissebb bejegyzések