Barion Pixel

Fotózásra jelentkezés és időpont foglalás

A fotózásra az alábbi linken vagy az Elérhetőségünk menüpontban tudtok jelentkezni. Az üzenetben az elérhetőségeitek (emailcím és telefonszám) mellett a számlázási adatokat (név és cím) is kérlek add meg. Ezután egyeztetjük a fotózás időpontját telefonon vagy emailben. Az időpontfoglalás a foglaló átutalásával válik véglegessé, melyhez számlát küldök. Az utalás közleményébe a számla sorszámát kérem feltüntetni. Ez az összeg foglalóként szolgál. Ha esetleg betegség miatt nem tudtok eljönni a fotózásra, akkor nagyon szívesen keresek egy alkalommal egy újabb időpontot, amennyiben a fotózás időpontja előtt legalább 48 órával szóltok, erre ugyanúgy él a már korábban elutalt foglaló. 48 órán belüli lemondáskor, második lemondáskor, vagy ha értesítés nélkül nem jelentek meg a foglalót nem tudom visszaadni, új időpontot a foglaló újra utalásával tudok adni. Természetesen a fotózás után a már befizetett foglaló összege levonódik a fizetendő összegből.

Fotózás helyszíne

A fotózásokat alapvetően szabadtérre szervezem, pontos címet vagy gps koordinátákat a foglalás véglegesítésekor küldök emailben. A legtöbbször Mosonmagyaróváron és a környéken dolgozom, de szívesen megyek messzebb is, akár a megyén kívül is. Budapesten is sokat vagyok, így ott sem okoz gondot a fotózás.

Jelenleg sajnos nem rendelkezem saját stúdióval, ezért, ha beltéri/stúdió fotózást szeretnél, bérelnünk kell egyet. Ennek költsége hozzáadódik a fotózás alapárához. Amennyiben különleges helyszínt választottál fotózáshoz, legyen az egy kastély, várrom vagy múzeum, engedélyt kell kérnünk a fotózáshoz. Ennek a költsége is hozzáadódik a fotózás alapárához.

2022-es karácsonyi fotózásunk helyszíne a Home of Events, amely Mosonmagyaróváron, a Szent István király út 169. szám alatt található.

2023-as húsvéti fotózás helyszíne az UGO Birtok-Babos Major, melynek címe: 9228 Halászi, Kőhidai utca 11.

Fotózás előttt

A fotózás előtt aludd ki magad, frissítsd fel a bőröd, akár kometikushoz is elmehetsz, de ha kezelésre mész, minimum egy héttel a fotózás előtt tedd 😉 A fotózás reggelén alaposan válogasd meg, hogy mit veszel fel. Olyan szettet válassz, mi nem hagy nyomot a bőrödön (szoros cipőfűző, zokni, melltartópánt) kényelmes, de illik a fotózás stílusához. Ha csak nem reklámfotózásra készülünk, inkább kerüld a nagy nyomott mintákat és feliratokat. Ha többen jöttök próbáljatok meg összeöltözni, hasonló színű vagy akár egyforma szettet is választhattok. Figyelj rá, hogy elég folyadékot igyál, főleg a meleg nyári napokon és kerüld a puffasztó, nehéz ételeket. A fotózásra frissen mosott hajjal érkezz. Egy alap sminket mindenképpen tegyél fel amit púderrel érdemes fixálni, hogy ne csillogjon a bőröd, de akár sminkeshez is mehetsz a tökéletes végeredmény érdekében. 🙂

Ne felejts el magaddal hozni vizet, zsepit és hajgumit. Ha gyerekekkel érkeztek hozzátok el a kedvenc játékát/csörgőjét, amivel el lehet terelni a figyelmét.

A fotózások általában vidáman és jó hangulatban szoktak telni. Rövid ismerkedés után megbeszéljük az elképzeléseidet, beállítom a fényeket és elkezdek fotózni. Ne aggódj, ha nem vagy profi modell, segítek megatlálni azokat a pózokat amik jól álnak Neked. Ugyanakkor szeretem a természetességet és a spontán elkapott pillanatokat megörökíteni. Amikor gyerekeket fotózok ezt máskpp nem is lehet, hiszen ők a akkor érzik jól magukat, ha felfedezhetik és olykor átrendezhetik a terepet. 😀

Fotózás után, képek átadása

Minden fotózás más, de a legszebb oldalatok megmutatására, a gyerekek elragadó bájának megragadására és a köztetek lévő kötelék és szeretet megörökítésére törekszem. Olyan fotókat igyekszem készíteni, amiket később, akár évekkel később is örömmel néztek vissza.

A fotózás alapárába az aktuális/választott fotós csomag tartozik, ami magát a fotózást és a csomagban megadott retusált képeket jelenti. Mivel általában jóval több fotó készül, mint ami a csomagokban van, bármennyi retusált képet kérhettek pluszban. A csomagon felüli retusált képek ára 1000 Ft/db.

A fotózást követő 48 órán belül feltöltöm a felhőbe egy mappába az összes fotót, amiből ki tudod választani azokat amiknek a retusálást kéred. Ezeket a nyers fotókat nem lehet letölteni, mivel nem számítanak teljes értékű munkának.

Miután kiválsztottad a fotókat (akár csak annyit amennyi az alapáras csomagban van vagy esetleg többet) a retusált fotók 10 munkanapon belül elkészülnek. Ezekez is a felhőbe teszem fel, eredeti (nagy méretű) felbontásban, vízjel nélkül, melyek letöltésére 30 nap áll rendelkezésre. Bátran használd őket, nagy felbontásuk miatt előhívásra is alkalmasak. Ha pedig a közösségi oldalakon is posztolod, megköszönöm, ha megemlíted, hogy általam készített fotóról van szó 🙂

Amennyiben az alapáras csomagban meghatározott mennyiségű fotónál többet választottál ki retusálásra, ezek díját a fotók elkészülte után szintén utalással vagy amennyiben pendriveon kéred a képeket akár készpénzben is kiegyenlítheted, természetesen számla ellenében.

Felmerülő kérdés esetén keress bátran!

Várlak sok szeretettel fotózásra!

Soltész Dóri

okleveles fotográfus

Legfrissebb bejegyzések