Barion Pixel

A NAGY Nap menete - az esküvő előtt

A Nagy nap menetének megtervezése, a forgatókönyv összeállítása nagyon fontos, és nem könnyű feladat, ezért következő bejegyzés sorozatunkban, programelemekre bontba osztjuk meg Veletek a szervezéssel kapcsolatos tapasztalatainkat, gondolatainkat. Fotósként/videósként mi vagyunk azok, akik a nagy napon végig Veletek vagyunk, sokszor láthatatlanul is, mindenben IS segítünk, a készülődéstől a menyecsketánc végéig.

Azonban ez a közös munka nem az esküvő napján kezdődik, hanem a ponto árajánlat összeállításakor, ami több hónappal, akár több mint egy évvel megelőzi az esküvő napját.

  1. A korrekt, Ti igényeitekre szabott árajánlat összeállítása az első és legfontosabb lépés. Ugyan vannak csomagajánlataink, amik akár módosítás nélkül is megfelelhetnek Nektek, de szeretjük, ha az ajánlatkérést követően egy telefonos vagy videochates beszélgetés keretében megosztjátok velünk a nagy nap terveit, hogy tudjuk, nagyjából mi az elképzelésetek, mennyi óra rendelkezésre állásra van szükség az általatok megálmodott program megörökítéséhez. Szeretnétek -e egyáltalán egy hosszabb filmet az esküvőröl vagy elég egy rövig highlights videó. Drónos felvételeket is szeretnétek -e. A drón repülése magyarországon nagyon szigorú szabályok szerint lehetséges, ezért mielőtt kiadjuk az ajánlatot, mindig ellenrizzük, az adott helyszínen egyáltalán lehetséges -e a repülés, mivel fontosnak tartjuk a jogszabályok betartását. Szóval a pontos árajánlat nagyon fontos, hiszen a az ajánlat és az igények nem találkoznak, esély sincs a közös munkára
  2. Amennyiben szimpatikus Nektek az általunk küldött árajánlat, ha szeretnétek, egy személyes vagy videochates beszélgetés keretében megismerkedünk, feltehetitek a felmerülő kérdéseiteket, hogy minden szükséges információt meg tudjunk adni a végső döntés meghozatala előtt, főleg, ha több szolgáltató között vaciláltok.
  3. Ha megszületett a döntés, szeretnétek, hogy mi örökítsük meg a Nagy napotokat, akkor nagyjából egy hónapon belül szerződést kötünk. Ez alatt az idő alatt, véglegesítjük az árajánlatot (szükség esetén módosítjuk pl. több-kevesebb rendelkezésre állási idővel vagy kiegészítjük fotókönyvekkel) majd elkészítjük a szerződéstervezetet. Egyeztetjük a szerződés részleteit és a szükséges adatokat, majd, ha mindent rendben atláltok, aláírjuk.
  4. A szerződés aláírásának két módja van. Személyesen vagy online. Természetesen ez attól függ, hogy mennyire vagyunk messze egymástól. Ha sikerül, akkor a kinyomtatott szerződéseket hozzunk magunkkal a találkozóra, ahol aláírjuk. Szerződéskötéskor a szerződéses összeg 30%-át szoktuk kérni foglalőként, ami egyben előleg is. ezzel biztosítjuk számotokra az időpontot, illetve fedezi a szükséges kültségeiket. Személyes szerződéskötés esetén ezt készpénzben is lehet fizetni, de az utalásos számla kiegyenlítésére 8 napos fizetési határidővel is van lehetőség. Az online aláírásnak a következő a menete: először Ti írjátok alá, majd külditek át, aztán mi is aláírjuk és visszaküldjük az utalásos előlegszámlával együtt. Ebben az esetben is a szerződés aláírásától számított 8 napos fizetési határideje van a számlának.
  5. Az esküvővel kapcsolatos további egyeztetni valót messengeren is lehet egyeztetni, ehhez létre szoktunk hozni egy közös csoportot, amiben mind a négyen benne vagyunk. Így az esküvő napjáig bármikor el tudjuk érni egymást és felmerülő kérédés esetén bármikor a rendelkezésetekre állunk.
  6. Nekünk segítség, ha a végleges programtervet és a többi szolgáltató elérhetődését is megadjátok, különösen a ceremóniamesterét, hiszen vele leszük egész nap szoros egyeztetésben, hogy a programot tudjuk tartani, rajtunk kívül álló okok esetén is.

Következő bejegyzésünkben a Nagy nap menetének első szakaszáról, a készülődésről lesz szó.

Legfrissebb bejegyzések